Bonus inte bästa moroten

Publicerat: oktober 22, 2013 | Sparat under: Aktuella frågor,Ledarskap

Att det är viktigt med bra chefer eller egentligen bra ledare i näringslivet som framgår av artikeln kan inte upprepas för ofta.

Publicerad 2013-10-21 17:27 Anders Wiklund / TT

Höga bonusar är inte bästa sättet att motivera medarbetare. Att jobbet ger en känsla av tillfredsställelse och en hygglig chef betyder mer, skriver The Telegraph.

Bara 13 procent säger att bonusar skulle motivera dem att jobba hårdare, enligt en undersökning av Institute of Leadership & Management, ILM, rapporterar The Telegraph.

Samma studie visar att en känsla av tillfredsställelse och glädje i jobbet, en bra relation till arbetskamrater och rättvis behandling av chefen är ett bättre sätt att få ut mer av medarbetarna.

Att tycka om sitt jobb och ha roligt på jobbet hamnade till exempel bland de tre viktigaste punkterna enligt 59 procent av de totalt drygt 2.000 chefer och medarbetare som deltog  i undersökningen.

För 22 procent av de tillfrågade hamnade en bra och rättvis behandling av chefen högt på listan.

Enligt Charles Elvi, vd på ILM, visar studien bland annat hur viktiga bra chefer är i näringslivet.

”Det låter så enkelt, men något så grundläggande som att få höra ”bra jobb med den där rapporten” kan vara ett verkligt lyft för en anställds självförtroende och ge en känsla av stolthet och tillfredsställelse.”

di.sedise@di.se

Kommentera

Skriv en kommentar