Om boken ”Det du vill men inte vågar”.

Publicerat: mars 24, 2010 | Sparat under: Ledarskap

Jag tyckte mycket om boken. Det är en intressant bok om Studsvik och om Töive som ledare. Det som gör boken speciell är att den består dels av ett beskrivande avsnitt av vad som hände på Studsvik, dels Töives reflektioner och tankar kring sitt eget agerande och sina överväganden som ledare. Jag fastnade speciellt för är två saker. Dels betydelsen av en företagskultur som främjar utveckling, innovation och tillväxt. Dels att den kompetens som är väsentlig för utvecklingen av en verksamhet är kollektiv till sin natur. Det är den samlade kompetensen, som är mer än summan av den individuella, som gör ett företag kompetent.

Pär Larsson, programledare på VINNOVA, f.d. forskare vid Handelshögskolan i Stockholm

Kommentera

Skriv en kommentar