Notice: Funktionen register_sidebar anropades felaktigt. Argumentet id var inte satt i argumentmatrisen för sidopanelen ”Sidopanel 1”. Därför används i stället standardvärdet ”sidebar-1”. Ange id manuellt till ”sidebar-1” för att undvika denna notifiering och behålla befintligt innehåll i sidopanelen. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.2.0.) in /www/webvol9/6n/a0mmgvdrvbc9thh/kivikas.com/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5835

Notice: Funktionen register_sidebar anropades felaktigt. Argumentet id var inte satt i argumentmatrisen för sidopanelen ”sidebar_right”. Därför används i stället standardvärdet ”sidebar-2”. Ange id manuellt till ”sidebar-2” för att undvika denna notifiering och behålla befintligt innehåll i sidopanelen. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.2.0.) in /www/webvol9/6n/a0mmgvdrvbc9thh/kivikas.com/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5835
Chefen viktigare än strukturen « Tõive Kivikas

Chefen viktigare än strukturen

Publicerat: december 15, 2013 | Sparat under: Aktuella frågor,Ledarskap

I SvD  15 dec 2013 sid 36 under Karriär presenteras Cathrine Reineholms avhandling: ”Psychosocial work conditions and aspects of heath” där det framgår att: ”Chefen är viktigare än strukturen”.

Platt eller hierarkisk organisation? Sluta fundera. Cathrine Reinerholm, forskare vid institutionen för medicin och hälsa vid Linköpings universitet, menar att organisationsstrukturer är mindre viktiga. Det avgörande är i stället hur tydliga cheferna är.

-Vet man som medarbetare vilka mål, förväntningar och krav som finns leder det till goda arbetsvillkor. Det leder till god hälsa, som i sin tur ger goda resultat, säger Cathrine Reinerholm.

I avhandlingen har hon undersökt vad olika psykologiska arbetsvillkor har för samband med god hälsa bland 9 440 anställda i elva olika organisationer.

Utöver tydlighet hos cheferna är handlingsutrymmet, känslan att själv kunna kontrollera och bestämma över sitt arbete, viktigt, menar hon.

Kommentera

Skriv en kommentar