Notice: Funktionen register_sidebar anropades felaktigt. Argumentet id var inte satt i argumentmatrisen för sidopanelen ”Sidopanel 1”. Därför används i stället standardvärdet ”sidebar-1”. Ange id manuellt till ”sidebar-1” för att undvika denna notifiering och behålla befintligt innehåll i sidopanelen. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.2.0.) in /www/webvol9/6n/a0mmgvdrvbc9thh/kivikas.com/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5835

Notice: Funktionen register_sidebar anropades felaktigt. Argumentet id var inte satt i argumentmatrisen för sidopanelen ”sidebar_right”. Därför används i stället standardvärdet ”sidebar-2”. Ange id manuellt till ”sidebar-2” för att undvika denna notifiering och behålla befintligt innehåll i sidopanelen. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.2.0.) in /www/webvol9/6n/a0mmgvdrvbc9thh/kivikas.com/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5835
Kraven på chefen har ökat. « Tõive Kivikas

Kraven på chefen har ökat.

Publicerat: december 1, 2009 | Sparat under: Ledarskap

Artikel från Chef  nr 11 2009-12-01: http://www.chef.se/dynamisk/index.php/index/artikel/fyra-av-tio-aer-konstant-stressade/196313.html

Kraven på chefen har ökat. Fyra av tio är konstant stressade.
En ny undersökning från TCO visar att chefsrollen blivit mer krävande. Majoriteten av cheferna jobbar ofta övertid.
Om du känner att det var bättre förr så behöver det inte vara en illusion.

Enligt undersökningen från TCO är cheferna under mycket större press i dag än de var för 15 år sedan.

SVT Rapport har tagit del av undersökningen som visar att det framför allt är kvinnliga chefer som känner sig stressade. En förklaring till det är att kvinnor ofta är chefer i offentlig verksamhet. Där har cheferna många gånger ansvar för ett stort antal medarbetare, samtidigt som de måste göra tuffa nedskärningar.

Sex av tio kvinnliga chefer berättar att de är missnöjda med sin situation och att de har svårt att få ihop livspusslet.

Men det är inte bara de kvinnliga cheferna som tycker att chefsrollen är mer krävande i dag. Totalt sett har fyra av tio chefer svarat att de alltid eller ofta är stressade.

Två av tre uppger att de alltid eller ofta arbetar övertid.

Men cheferna har inte gett upp hoppet. Tre av fyra vill fortsätta som chefer eftersom de tycker att har chans att påverka och har en bra lön.
Källa: SVT Rapport/TCO
Av: Maria André

publicerat 2009-11-18

Det är svårt att vara chef och än svårare och mer utmanande kommer det att bli i framtiden. Vad det beror på och vad jag tycker man skulle kunna göra för att minska trycket och stressen på chefer i framtiden ber jag att få hänvisa den intresserade läsaren till  Om ledarskap.  
Töive Kivikas

Kommentera

Skriv en kommentar